About Me

My photo
Want to know more about me, my hobbies and life you ae welcome to my Instagram page ""hundiina"" which is way more actual and real-time. At the moment working on improving my spanish and using my blog here mostly for that.

Blog Archive

Monday, July 19, 2010

Vormsil...





Lummus ja küllus. Lust ja lillepidu. Taaskohtumiserõõm ja üllatus. Kõike ja kuhjaga oli sellel armsal saarel, mis suutis kõigest viie päevaga kui mitte koduks saada, siis igati tõetruu koduse tunde luua nii, nagu ta on seda teinud paljude ja paljude suvitajatega enne mind. Vahest tahaksin isegi lasta end ära petta ja jäädagi uskuma, et kodu on just seal.
Vormsil elab alaliselt sadakond inimest. Paljude sissetulek sõltub turistidest, kuid kasvatatakse seal ka loomi ja tehakse ka muid tavaliseid asju. Üks kuulsamaid elanikke on kohalik nõid - Vormsi Enn. Ma arvan, et sama kuulus peaks olema ka Vormsi kohalik loomaarst, kes ka nimesi ravib, sest perearst käib saarel vaid kord kuus. Aga ärge muretsege, lohutab meid meie võõrustaja: eestil on ju olemas vägevad helikopterid kes tõttavad teile appi, kui ei ole just liiga

pime, liiga tuuline, liiga kuum, liiga külm, vihmane, valge, keskpäevane või selleks ajaks - liiga tarbetu tulla. Kõike seda arvesse võttes oleks mul vist mõistlik sinna kolida, haigeolemise luksust ei saa seal saarel endale just lubada. Pealekauba on Vormsi elanikel oma tarbeks päris isiklik raviallikas. Ja ma võin kinnitada, et see tõesti ravib, proovisin järgi ja julgen soovitada!
Viieks päevaks sai meie jaoks Vormsist hoopis Formsi, sest tegeleda sai seal pea kõige huvitavaga, mis F tähega algab (ja kuigi mõnel teist võis siinkohal tekkida mõningaid originaalseid või isegi siivutuid oletusi, on tegu siiski Fotograafia, Feng-Shui ja Floristikaga). Isiklikult olin mina muidugi fotograafia rühmas (ja pildistamist jagus), kuid võimalusel üritasin noppida võimalikult palju teadmisi ka teistest valdkondadest.
Kuhu viib meid järgmise aasta Tartu Rahvaülikooli suvi, seada veel täpselt ei tea, kuid loodetavasti saab jälle kohtuda kõigi toredate inimestega, kes olid seal minuga koos Formsi lummuses :).

Muideks, kevadel helistati mulle ja teatati, et olen võitnud majutuse kahele Madise puhketalus ja pääsmed kohalikule vabaõhuetendusele. Nagu imeväel klappisid ka kõik kuupäevad, nii, et saime sinna suunduda otse pärast Vormsit (seega klappis ka suund). Peagi leidsime ennast imearmsast majakesest,

nii ilusat õdusat ja kodust, et minus tekkis vastupandamatu soov see kuidagi tuuri panna. Ja omanikud olid isegi sellega lahkesti nõus. Siiski surusime maha need ürgsed omamisesoovid ja jätsime Madise talu majakese sinna, kuhu ta kuulub - Nõvasse. Siin on kohakese kodukas, ööbida seal pole sugugi kallis (250.- inimene) kuid selle eest on koht äärmiselt hubane, kõigi mugavustega ja mahutab korraga umbes 6-8 inimest. Rand ja väga fotogeeniline sadam asuvad sealt vaid kiviviske kaugusel ja kindlasti leiab ümberkaudsetest kohtades ka paju muud huvitavat.

0 comments: