About Me

My photo
Want to know more about me, my hobbies and life you ae welcome to my Instagram page ""hundiina"" which is way more actual and real-time. At the moment working on improving my spanish and using my blog here mostly for that.

Blog Archive

Friday, October 31, 2008

...müstiliste sündmuste keskel

SINIMÄE HÄLLOUVIINI ERI


Tegelikult sünnib müstika igalpool meie ümber just siis, kui me ei vaata. Sest kui miski toimuks kõigi nähes ei saaks see enam olla põrmugi müstiline. Müstilised on näiteks paljud sündmuste ahelad, mis ei võtavad esialgu kõige tavapärasemate olmetoimingute vorme, kuid teatud järjekorras sooritatuna toovad nad lagedale tulemusi, mis näivad esmapilgul täiesti võimatutena. Müstilised on inimeste suhted, kuidas ja mil moel nad tekkivad/lagunevad/koos püsivad...kuid mitte sellistest müsteeriumist ei hakka ma siin täna rääkima.
Täna räägin tõelisest Ida-Virumaa müsteeriumist. Et asi veel põnevamaks muuta nimetagem seda Sinimäe maantelõigu müsteeriumiks. Jah...190'ndal Tallinn-Narva maantee kilomeetril sünnib juba pea' aasta aega midagi kummalist. Nimelt on teeäärsete puude otsa tekkinud kujud. Sellised nikerdatud puukujud ning kuigi siin kandis teavad kõik kõiki pole minul siiamaani infot selle kohta, kes võiks olla vastutav?
Kõigepealt tekkis puu otsa öökull. Öökulli pirakas on oma poolmeetrit kõrge. Ta istub uhkelt oksa peal ning jälgib hämmastunud möödasõitjaid oma terase pilguga. Ja möödasõitjad on tõsiselt hämmingus. Esiteks ei ole lähedal ühtki maja ega korraliku teed, see pole viit, reklaam ega asu siin midagi muud eriliselt märkimisväärset...ainult tihe võsarägastik no ja nüüd siis kull. Kummaline on see, et keegi ei tea midagi nende kujude päritolu kohta. Kas on tegemist mõne kohaliku tegijaga? Kellelgi, kelle käest küsinud olen pole ühtegi kahtlusalust. Võibolla on mängus maavälised jõud :P?
Suvel kui laagnal ratsutamas käisin rääkis Julia mulle, et see olevat radar! Nimelt olevat ta korra öökullisilmades punast lambikest vilkumas näinud. Ei osanud midagi kosta, kuid hiljem kuju tähelepanelikumalt jälgides märkasin isegi ta silmades midagi punast, pean ütlema, et see meenutas pigem helkurit, kuid kes seda täpselt teab?


Järgmisena platseerus kulli lähedale ilves, võib olla on see puuma, võib olla emane lõvi...kuid leppigem kokku, et meie loos on jääb ta ilvese nime alla. Kes iganes neid kahte sinna maantee äärde sisse kirjutas, on vahepeal puutööga kõvasti harjutanud, sest ilves näib palju elusam välja...kuid kas pole müstiline, et selline asi üldse toimub? Ma mõtlen kellele seda vaja on? Milleks? Igatahes on elu jälle natuke põnevam, kuid kas see ongi asja point? Või on teoksil hoopis midagi huvitavamat? Nii või teisiti pean ma nendel loomadel silma peal :D

0 comments: